Magnus Modig

Individualbehandlare – Intensiv förstärkt öppenvård, IFÖ

Mitt arbetsliv har till största delen varit att hjälpa och vägleda andra människor som har eller har haft det jobbigt i livet. Har mångårig erfarenhet från utredningsavdelning på en statlig institution. Efter tiden på sis ungdomshem sökte jag mig till akuten inom Barn o Ungdomspsykiatrin där jag blev kvar ca 8 år, och därefter gick jag över till att arbeta i 3,5 år inom intensiv familjebehandling inom BUP riktat mot ungdomar med neuropsykiatriska svårigheter.

Då jag har märkt att barnpsykiatrin inte hinner ge stöd till alla barn och familjer som behöver hjälp så fick jag chansen att arbeta inom Säkerhetsakademien, där vi kan hjälpa fler. Min målsättning är då att ge hjälp till familjer som inte får den inom tex BUP. Familjerna vi möter har oftast väldigt litet hopp till en positiv förändring och att då vara en del av den förändringen till det bättre är väldigt tillfredställande för mig som behandlare.

Min fritid är jag mycket med min familj som består av sambo, ett biologiskt barn samt två bonusbarn. Gillar att vara hemma och småpyssla på torpet. Reser gärna med familjen till fjällen eller utomlands när tid och pengar finns. Gillar det mesta inom idrott (mest fotboll) då jag även är tränare för ett fotbollslag.